ПАРКЕТИ
МАСИВЕН ПАРКЕТ
МНОГОСЛОЕН ПАРКЕТ
СПЕЦИАЛНИ НАСТИЛКИ
ХУДОЖЕСТВЕН ПАРКЕТ
ДЮШЕМЕ
ДЕКИНГ
ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ
ПАРКЕТИ '' BERTI ''
НОВА КОЛЕКЦИЯ ПАРКЕТИ
МОНТАЖ НА ПАРКЕТИ
ЕНЦИКЛОПЕДИЯ НА ДЪРВОТО
ЯКОСТ НА ДЪРВЕСИНАТА
СТЪЛБИЩА
ПОСЛЕДНИ ОБЕКТИ НА IDC
ПРОЕКТИРАНЕ / ДИЗАЙН
ЦЕНИ
ТЪРСЕНЕ В САЙТА
 - по цена

АДРЕСИ ЗА КОНТАКТ


НАЧАЛО ЗА НАС КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПАРКЕТ FAQ ВРЪЗКИ СТАТИИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТ

>>ЕНЦИКЛОПЕДИЯ НА ДЪРВОТО

Евкалипт - (Eucalyptus)

Ядрена широколистна порода. Беловината е светла, ядрото е сиво-кафяво с различни отенъци. Годишните слоеве са забележими само при напречен разрез. Дървесината притежава голяма здравина и биоустойчивост.

повече >>

Лапачо / Ипе - (Lapacho / Ipe)

Беловината е червено-сива, на зрялата дървесина-маслиново-сива с редуване на тъмни и светли участъци. С времето потъмнява под въздействието на свтлината. Дървесината е много тежка, солидна, съдържа дъбилни вещества. Лесно се суши, но има значителна тенденция към измятане.

повече >>

Ироко - (Iroko)

Беловината на тази порода е тясна, сивкава. Зрялата дървесина е жълто-кафеникава. Прилича на дървесината на тика, но с времето потъмнява. Ироко е устойчива порода на измененията на околната среда. Може да се използва и като заместител на тика.

повече >>

Махагон - (Mahagony)

Породата се състои от ядро и беловина, като беловината е бяла, а ядрото е сиво-кафяво или кафеникаво-червеникаво. Сърцевинните лъчи са тесни, слабо забележими. При тангенциален разрез са разположени на хоризонтални редове. Годишните слоеве трудно се различават. Дървесината на махагона е с високи физико-механически свойства. Солидна и твръда е, почти не се измята, с красива текстура. Отлично се обработва, но е с малка плътност и трудно се поддава на ръчна обработка.

повече >>

<< 1 2 3 4  >>
 
 
  Home Contacts
 
©2002-2008. Интер дизайн център ООД Made by NoLogo An Advanced Media Studio - www.nologomedia.com